Een Witte Fiets van iedereen, voor iedereen

Still to go

Target reached
from €18,000 (100%)

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Het Nationale Park De Hoge Veluwe de eerste vijftig Witte Fietsen aanschafte. Inmiddels rijden er 2.000 rond over het Park. De Witte Fiets is een begrip, een icoon van het Park én symbool voor gedeelde mobiliteit. Daarnaast is het een duurzame manier om het Park te verkennen.

 

Het gebruik van de Witte Fiets is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor de mensen die minder mobiel zijn en hierdoor niet (meer) zelf kunnen fietsen, hebben we een aantal elektrische rolstoelfietsen. Deze zijn, net als de Witte Fiets, gratis te gebruiken.
De elektrische rolstoelfietsen worden bijna dagelijks gebruikt en zijn daarom aan vervanging toe. Daar hebben we uw hulp hard bij nodig. Elke bijdrage, klein of groot, telt. Doet u ook mee?

 

‘Van jongs af aan bezoek ik Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Eerst met mijn ouders en daarna met mijn kinderen en kleinkinderen. Nu ik slechter ter been ben, is het lastiger geworden om van de natuur te genieten. Mijn kleinkinderen namen mij afgelopen zomer mee naar het Park, waar we een gratis rolstoelfiets hebben gebruikt. Een onvergetelijke ervaring - misschien wel mijn mooiste herinnering ooit aan het Park. Dankjulliewel!’
Mevrouw Ank van Namen, 82 jaar oud

View all

We hebben het gehaald!

17-05-2024 | 15:21 Goed nieuws! Van Raam, de leverancier van onze elektrische rolstoelfietsen, heeft een flinke korting op de aanschaf van de rolstoelfietsen toegezegd, waardoor we ons streefbedrag kunnen verlagen naar €18.000. En dat bedrag hebben inmiddels via de crowdfunding opgehaald! We hebben ons doel bereikt en kunnen twee nieuwe elektrische rolstoelfietsen aanschaffen. We zijn Van Raam en iedereen die een bijdrage heeft gedaan heel erg dankbaar. JubileumdagMorgen, zaterdag 18 mei, vieren we het 50-jarig bestaan van de Witte Fiets in het Park. Op het evenemententerrein is van alles te zien en te beleven, voor jong en oud. Zien we jullie daar ook? Meer info op: hogeveluwe.nl/wittefiets
Read more